Een kunstenares kocht enkele jaren terug een woning aan de Scheldedijk tussen Wetteren en Schellebelle. De bestaande woning wass onge´soleerd met koude winters tot gevolg. Om onderdak te bieden aan het nieuwe gezin diende de woning aangepast te worden aan hedendaagse comforteisen. De woning werd daarom volledig gestript tot op de ruwbouw, en voorzien van een uitbreiding op het gelijkvloers.

Door de aanwezigheid van de Scheldedijk achteraan het bouwperceel wordt gekozen om de woonvertrekken op de verdieping te organiseren. Vanop het dakterras van de nieuwe achterbouw heeft men immers een ongelooflijk uitzicht op de achterliggende natuurgebieden.

Met uitzondering van de bestaande voorgevel werd de volledige woning aan de buitenzijde ingepakt met een dikke isolatielaag, afgewerkt met gevelpleister op de verdiepingen en een houten gevelbeplanking op het gelijkvloers.

De bestaande dakstructuur werd volledig vervangen zodat ook de zolderverdieping plaats kan bieden aan bijkomende slaapkamers.

fotografie: Liesbet Goetschalckx