De bestaande rijwoning, gelegen in het centrum van het landelijke Borgloon, heeft diverse mankementen om te blijven fungeren als volwaardige gezinswoning. Een opeenvolging van achteruitbouwen belemmert het toelaten van daglicht in het hoofdvolume en maakt een doorzicht naar de diepe achterliggende tuin onmogelijk. Bovendien is de woning onderverdeeld in vele, kleine kamers zonder samenhang.

De bestaande achterbouwen werden afgebroken en vervangen door een nieuwe uitbreiding over de volledige breedte van het perceel, met een glaspartij naar de tuin. Om daglicht dieper in de woning toe te laten wordt een daklicht voorzien. Om de samenhang tussen de bestaande woonvertrekken te vergroten worden de kamerscheidende wanden uitgebroken waardoor een doorzicht doorheen de volledige woning tot de tuin wordt verkregen.