De opdrachtgevers van deze net aangekochte woning vonden enerzijds de bestaande keuken te klein en hadden anderzijds de wens om meer licht op het gelijkvloers binnen te halen. De opdrachtgevers hadden voorafgaandelijk zelf reeds ruime navraag gedaan omtrent de werkzaamheden en hadden daarbij ook al een eerste idee omtrent de uitbreiding, zowel naar indeling als naar uitvoering.In de huidige toestand is de woning een gesloten bebouwing doch hedentendage zijn de buurwoningen nog niet gebouwd en is de woning dus vrijstaand.

Drie schetsontwerpen werden door ons gepresenteerd. Het materiaalgebruik is daarbij in alle ontwerpen gelijkaardig: veel transparante delen met schrijnwerk uit aluminium of staal en Cortens-staal als gevelbekleding.De achtergevel zelf wordt tenslotte uiterst strak uitgewerkt door een opeenvolging van transparante stroken en volle stroken afgewerkt met Cortens-staal.

In het uiteindelijke voorstel wordt, door het optrekken van de achtergevel van de uitbreiding en taps inlopen naar de achtergevel van het bestaande volume toe, het binnenvallend zonlicht zeer diep in de woning getrokken. De woning is een bel-étage met het leefgedeelte op de eerste verdieping aansluitend bij de tuin. Op het gelijkvloers zijn de garage en technische ruimtes gesitueerd. De slaapkamers en badkamer bevinden zich op de tweede verdieping met daarboven een vooralsnog ongeďsoleerde zolder.