Een jong koppel kocht een jaren ’70 woning, die dringend toe was aan een totaalrenovatie en waarbij nood is aan extra woonoppervlakte op het gelijkvloers. Ook een vervanging van alle technische installaties drong zich op om te voldoen aan de hedendaagse comforteisen.

Het gelijkvloers wordt uitgebreid met een achterbouw over de breedte van het perceel. Er wordt gekozen om de woning te laten aansluiten op de achterliggende tuin, waardoor de uitbreiding achteraan enkele treden lager ligt dan het bestaande woonoppervlak. Om een open plattegrond te verkrijgen worden de openingen tussen de bestaande woonvertrekken vergroot.

Het dak van de uitbreiding wordt om energetische en esthetische redenen voorzien van een extensief groendak. Voorts wordt de woning voorzien van een balansventilatie met canadese put en lage-temperatuurverwarming. In de toekomst wordt dit aangevuld met een zonneboiler.