Deze opdracht omvat de spannende confrontatie tussen een beperkt budget en de droom van iedere hardwerkende Vlaming: een nieuwbouw in open bebouwing op een mooi kavel.

De grote uitdaging is om op een beperkte oppervlakte, overeenkomend met het bouwbudget, toch een grote ruimtelijkheid te creëren.Het gelijkvloers is één open woonruimte die d.m.v. een grote vide aan de achtergevel in contact staat met de bureau/speelzone op de overloop boven.

De orientatie van de woning wordt als uitgangspunt genomen. Alle "donkere" kamers (inkom, trap en berging) zijn aan de noordzijde van de woning geplaatst. De noordgevel is omwille van isolatie en privacy volledig blind gelaten.

De achtergevel (oosten) heeft een dubbelhoge glaspartij, aansluitend op de vide, om een groot ruimtegevoel te creëren.

De rechterzijgevel van de kavel is zuidwaarts geörienteerd. Omwille van privacy zal deze echter vrij gesloten blijven. Er zal een bandraam op de tweede verdieping worden voorzien, zodat het licht via de vide tot diep in de woning wordt geworpen. Bovendien zorgt het raam in de woonkamer voor een doorzicht naar de straat.

Aangezien er geen kelder wordt voorzien, vraagt de opdrachtgever om voldoende bergruimte te voorzien in de vorm van een zolderruimte.

Onder datzelfde zadeldak krijgen beide kinderslaapkamers, aan de straatzijde van de woning gelegen en beperkt in oppervlakte, een hoogslaper. Bovendien blijft de helling van het dak ook intern zichtbaar op de overloop, zodat het ruimtegevoel nog verder versterkt wordt.