Deze opdracht omvat de renovatie en uitbreiding van een kleine arbeiderswoning in het centrum van Leuven.

De kleine woning staat op een zeer beperkt perceel (4m breed op 15m diep) dat momenteel nagenoeg volledig is dichtgebouwd.

Achter het bestaande hoofdvolume staat momenteel een onderkomen achterbouw, die zal worden gesloopt. in de plaats hiervan komt een nieuwe dubbelhoge uitbreiding over de breedte van de kavel. Hierbij blijft er achter de woning nog een zone voor een kleine ommuurde binnentuin.

De uitbreiding zal op het gelijkvloers een open keuken met grote glaspartij/lichtvanger inhouden. De eerste verdieping van de uitbreiding zal plaats bieden aan een comfortablee badkamer met ligbad, inloopdouche en dubbele lavabo.

Door het nieuwe volume van de badkamer wordt de achterste kamer op de eerste verdieping (in de bestaande woning) van het daglicht afgesneden. Omdat deze doorloopzone ook als bureau/speelkamer zal fungeren dient er daglicht te worden voorzien. Daarom wordt voorgesteld om de achterste zone van de zolderkamer erboven open te werken en d.m.v. een drietal dakvensters licht binnen te werpen in de overloop.

De zolderverdieping wordt in een tweede fase d.m.v. lichte wanden onderverdeeld in een dubbele slaapkamer, en een extra derde slaapkamer, waarbij de bestaande bergzolder tot hoogslaper hiervan zal worden omgevormd.

Naast de ruwbouwwerken wordt ook de gevel gezandstraald en het volledige schrijnwerk vervangen.

Bovendien worden ook alle technieken (sanitair, verwarming, elektriciteit) vervangen.