Een halfopen bebouwing net buiten de ring van Leuven op een smal en ondiep perceel is aan een ingrijpende renovatie toe. Vertrekkende vanuit een programma van eisen, wat voornamelijk ingrepen naar licht en ruimte vroeg, ontwierp EILAND 7 architecten een verbouwing waarbij de bestaande uitbreiding van het gelijkvloers wordt afgebroken en vervangen wordt door een dubbelhoge, nieuwe uitbreiding en een compacte stadstuin.

De badkamer van de woning wordt verplaatst naar de eerste verdieping, de schakering in de leefruimte wordt zowel in plan als in snede getransformeerd. Zo wordt de keuken naar de voorgevel gebracht en wordt de leefruimte opgesplitst in een eet- en ontvangstzone op het gelijkvloers en een zit- en cocoonruimte op de eerste verdieping (wat ook in bouwdiepte maximaal wordt benut).

Het bestaande dak wordt vervangen en ge´soleerd teneinde op de tweede verdieping een ruime, tweede slaapkamer te realiseren met aparte sanitaire unit. De bestaande buitenwanden worden ge´soleerd met 14cm EPS-isolatie en voorzien van een afwerking in lichtgrijse buitenbepleistering. De nieuwe achtergevel is met een verticaal taps verloop vormgegeven teneinde op het gelijkvloers een maximale breedte transparant te voorzien en op de verdieping voldoende breedte te realiseren voor het inplannen van een badkamer.