De werken betreffen de totaalrenovatie van een gezinswoning in open bebouwing. Het hoofdvolume van de woning wordt grondig gerenoveerd, het bestaande nevenvolume wordt gesloopt en vervangen door een nieuw volume met plat dak waarin inkomhal en woonkamer worden ondergebracht.

Het bestaande nevenvolume bestaande uit volle metselwerkwanden en houten dak met golfplaten wordt volledig verwijderd t.e.m. de funderingen. Er wordt een nieuwe betonnen funderingsplaat gestort waarop de uitbreiding met traditionele wandopbouw (snelbouwsteen, isolatie en gevelsteen) wordt geplaatst. Het dak wordt opgebouwd uit betonnen welfsels en afgewerkt met EPDM dakdichting.

Rondom het nevenvolume wordt een keerwand geplaatst op de ca. 1m hogere gelegen tuin te scheiden van het rondom doorlopende terras.

Tussen het bestaande hoofdvolume en de nieuwe uitbreiding worden twee grote openingen gecrŽerd d.m.v. de plaatsing van metalen poutrelles. Bovendien wordt de indeling binnen het bestaande hoofdvolume opengewerkt door het verwijderen van de wand tussen keuken en eetplaats.

De woning wordt aan de buitenzijde afgewerkt met nieuw buitenschrijnwerk en een gevelpleister-op-isolatie-systeem.

De eerste verdieping wordt heringericht door het plaatsen van lichte tussenwanden bovenop de bestaande houten vloeren en het wijzigen van diverse deuropeningen.

De hellend dakstructuur en pannendak van het hoofdvolume blijft behouden, maar wordt geÔsoleerd en afgewerkt met gipskarton.

De elektrische en sanitaire installatie van de woning wordt grondig aangepast aan de nieuwe indeling.

De woning wordt voorts afgewerkt met binnenpleisterwerk, nieuwe vloerafwerkingen en nieuw binnenschrijnwerk.