De geplande ingrepen hebben twee algemene doelen:

Enerzijds wordt beoogd het hoofdvolume van de bestaande woning bouwtechnisch en -fysisch te verbeteren.

Anderzijds wordt de verwaarloosde achterbouw afgebroken en vervangen door een nieuwe uitbreiding, die de nieuwe gehele woning dient aan te passen aan het huidige levenscomfort.

In de huidige toestand is de woning een rijwoning. Een deel van de kelder is garage, bereikbaar via een inrit in de helling aan de voorzijde. Er is een niveauverschil van 1m30 tussen de tuinzijde en de straatzijde.

De voorgevel blijft behouden op uitzondering van een vervanging van het bestaand buitenschrijnwerk, het gros van de werken bevinden zich aan de achterzijde van het gebouw. Achteraan bevinden zich twee terrassen, de ene op het niveau van de gelijkvloers, de andere op het niveau van de eerste verdieping.

De vorm van het hoofdvolume blijft in zijn geheel behouden. Voor het huidige bijgebouw achteraan is gekozen voor de volledige afbraak van de huidige bouwgedeeltes (eerder bouwvallig om op verder te bouwen) teneinde plaats te maken voor een nieuwe uitbreiding op het gelijkvloers (vergroting leefruimte) en op de eerste verdieping (verplaatsing & vergroting badkamer).