Dit ontwerp is uitgevoerd in samenwerking met Stephanie Snoeck, ťťn van de opdrachtgevers. Zij wenste een eenvoudige balkvormige woning, met een hoge compactheids- en isolatiegraad. De bedoeling was het creŽren van een functionele, laag-energiewoning.

Het uitgangspunt in dit ontwerp is een zeer eenvoudig, recht-toe-recht-aan grondplan met een open plattegrond voor het leefgedeelte en een uiterst functionele indeling op de verdieping.

De woning is gelegen op een brede bouwgrond, met een perfecte zuid-orientatie van de achterliggende tuin.De straatzijde van de woning is noordelijk gelegen en wordt maximaal gesloten. De woning richt zich dan ook volledig op de grote zuidelijk gerichte tuin, met grote glaspartijen in de open, hoge leefruimte aan de achterzijde van de woning.

Bij het betreden van de woning via de voordeur, kom je in het open bureel, via twee treden overlopend in de leefruimte met open keuken.

Naast het massieve bakstenen hoofdvolume van de woning wordt een tweede, semi-transparant lager houten volume geschrankt geplaatst. In dit volume, dat aan de achterzijde uitwaaiert in een grote overluifeling van het teras, is een zeer ruime garage ondergebracht.

Het lage volume wordt afgewerkt met een horizontaal lattenwerk, dat wordt herhaalt in de grote raamopeningen van het hoofdvolume. Op dezelfde wijze wordt een vaste zonnewering voor de westelijke en zuidelijke ramen gecreŽerd.