Integratie

Door de keuze voor duurzame afwerkingsmaterialen, de gedurfde doch sobere vormgeving van de nieuw aangebrachte accenten is getracht enerzijds een duidelijk en afgelijnd ontwerp af te leveren waarin de opdrachtgever de gevraagde functionaliteiten en privacy in terug kan vinden doch waar anderzijds een respect en nederigheid wordt in nagestreefd ten opzichte van de bestaande woning, de buurwoningen en de verdere omgeving.

Volumewerking

Het huidige hoofdvolume wordt in zijn geheel behouden. Het bestaande hoofdvolume wordt enkel in zijn geheel gesloten ter plaatse van daar waar vroeger een uitsnijding in het volume –in de vorm van een weinig bruikbare loggia die enkel toegang tot de achterliggende garage schaft– was voorzien.

Gevels

Voor de exterieure uitwerking van de transformatie is in de uitwerking van de gevels gekozen voor een nieuw accent die aan de zij- en achtergevel van de woning een eigen, nieuwe uitzicht geeft. Anderzijds zorgt dit dat de eigen, bestaande identiteit van de woning versterkt wordt door zijn –ondanks de hedendaagse, strakke en stijlvolle look– soberheid en ingetogenheid tegenover het nog steeds overwegende, bestaande karakter van de woning. Aan zowel voor- als achtergevel is een schuivend glaspaneel voorzien in een voor de gevel hangende monorail. Het schuivend gedeelte schuift voor een deels beglaasde en deels volle gevelopbouw binnen de dagkanten van de wanden. De volle tussenstukken tussen deze achterliggende ramen, zijn uitgewerkt met aluminiumbeplatingen qua kleur en materiaal passend bij het voorhangende aluminium buitenschrijnwerk. Door deze geveluitwerking respecteert de nieuwe gevel de huidige woning en versterkt ze bovendien de betreffende gevels van de woning.