Volumewerking

De woning bestaat uit twee communicerende volumes. Enerzijds is er een volume in lichtgekleurde gevelsteen dat een tweede volume, uitgewerkt in neutraal gekleurde buitenbepleistering op EPS-isolatie, omvat. Door het inbedden van dit eerste volume in een aflopende tuinwand wordt een aangenaam (avond-)terras ingeklemd. De tuinwand laat de nodige privacy toe aan de bewoners doch laat door zijn licht aflopende vorm het gewenste avondlicht toe, tot diep in de woning. De koppeling tussen beide volumes wordt afgelijnd door een rondom doorgetrokken dorpel in aluminium, aansluitend bij de uitwerking van het buitenschrijnwerk.

De uitbreiding op het gelijkvloers, net achter het hoofdvolume van de woning zorgt ervoor dat een open leefruimte wordt gecreŽerd met, via de twee schuiframen, zicht op zowel tuin als terras. De rechterzijgevel van de woning is vrij dicht gehouden teneinde de nodige privacy naar de rechterbuurwoning te garanderen. Zo zijn op de eerste verdieping eveneens alle ramen voorzien in voor- of achtergevel.

Het globale grondplan van de woning is verder zo compact mogelijk opgevat (minimaal volume voor een maximale grondoppervlakte) in het opzicht van energiezuinig woning en is verder eenvoudig en rechtlijnig gehouden.