Volumewerking

Het huidige hoofdvolume wordt in zijn geheel behouden. De totaalrenovatie van de bestaande keuken wijzigt niets aan het huidige uitzicht van het hoofdgebouw. De uitbreiding achteraan wordt louter gerealiseerd op de gelijkvloerse verdieping. Het nieuwe volume biedt ruimte aan een zaalgedeelte, nieuwe sanitaire voorzieningen en een circulatiezone. De huidige oppervlakte van het terras wordt volledig benut in de nieuwe orangerie. In de achtergevel van de nieuwe uitbreiding is een groot schrijnwerkgeheel met naar buiten opendraaiende deuren voorzien welke toegang en zicht tot de tuin verschaffen vanuit de orangerie. Een groot daklicht zorgt voor een ruim aanbod aan daglicht voor het nieuwe zaalgedeelte.

Gevels

In de bestaande voorgevel van het hoofdvolume zullen de bestaande ramen op de eerste verdieping vervangen worden. Verder wordt de gevel geschilderd, er wordt een sokkelplint in blauwe hardsteen geplaatst en wordt het buitenschrijnwerk van de grote poort vervangen. Twee ruitjes in deze poort geven een hint van de activiteit in de achterliggende keuken weer. In de achtergevel van het hoofdvolume wordt de bestaande deuropening verbreed met het oog op toegang voor mindervaliden, de raam-en deuropeningen naar de keuken worden deels dichtgemaakt en aangepast naar een smal bandraam, dat de link tussen keuken en orangerie legt. In de achtergevel van de nieuwe orangerie is een groot schrijnwerkgeheel voorzien dat openheid creŽert naar de tuin toe. De gevels van het nieuwe volume in de tuin zijn grotendeels transparant gehouden. Het berggedeelte is geconcipieerd als een snelbouwsteen afgewerkt met houten gevelbeplanking.

Materialen

Voor de nieuwe volumes is gekozen voor duurzame en natuurlijke materialen:

- horizontale red cedar beplanking als hoofdbekleding van het tuinpaviljoen (onbehandeld)

- aluminium gevelbeplating als afwerking van de achtergevel van de nieuwe orangerie

- blauwe steen als sokkelplint (zowel in de voor- als in de achtergevel).

Qua materiaalkeuze van het schrijnwerk is gekozen voor aluminium wat niet alleen onderhoudsvriendelijker is als hout en sterker dan PVC doch ook ideaal geschikt is voor de realisatie van de ruime dakkoepel boven de orangerie.