Integratie

De bestaande context van het bouwperceel wordt gevormd door de inplanting en het gabariet van de buurwoning op de rechterperceelsgrens.

Volumewerking

Het nieuwe hoofdvolume van de te bouwen woning volgt volledig het profiel van het hoofdvolume van deze bestaande buurwoning. Zowel de inplanting, de bouwhoogte als de dakvorm (symeetrisch zadeldak) van de aanpalende woning worden gevolgd. Achter het hoofdvolume van de buurwoning bestaat een recente uitbreiding (deels 1 verdieping, deels 2 verdiepingen). Het gabaratie van deze nieuwe uitbreiding wordt niet gevolgd. Achter het nieuwe hoofdvolume van de te bouwen woning wordt een uitbreiding voorzien, enkel op gelijkvloers, over de volledige breedte van het bouwperceel, tot een bouwdiepte van 14m80.

Gevels

De woning wordt voorzien van sobere gevelmaterialen in zwart-wit die een duidelijk contrast vormen met de bestaande woning in rode baksteen. Onderaan wordt een zwarte sokkel voorzien in volkern gevelbeplating, waarin de garagepoort en voordeur worden opgenomen. Bovenop de sokkel bevindt zich een wit volume met sobere raamindeling waarachter de slaapkamers van de woning schuilgaan. De achtergevel is op gelijkaardige, eenvoudige wijze opgebouwd. De woning wordt voorzien van een zadeldak met hetzellfde profiel als de buurwoning, afgewerkt met anthracietgrijze dakpannen.

Materiaalgebruik

Voor de woning is gekozen voor hedendaagse en duurzame materialen:

- witgekleurde gevelbepleistering op EPS-isolatie voor het grootste deel van het volume;

- een sokkel in zwarte volkernbeplating

- aluminium buitenschrijnwerk (diepzwart) met superisolerende beglazing (maximale K-waarde 1,0);

- dakafvoeren en dakgoten worden uitgevoerd in gepatineerd zink