Integratie

Door de keuze voor een sobere vormgeving van het nieuwe volume en de doordachte planopmaak werd enerzijds getracht een rationeel en afgelijnd ontwerp af te leveren waarin de opdrachtgever de gevraagde functionaliteiten en privacy terug kan vinden doch waarin anderzijds een respect en nederigheid wordt nagestreefd ten opzichte van de omliggende buurwoningen, straat en de verdere omgeving. Het globale grondplan van de woning is vrij ruim, maar toch is er gestreefd naar een compact volume om te voldoen aan de voornaamste eis naar compactheid bij de bouw van een energiezuinige woning. In diezelfde optiek is gekozen voor een plat dak, hetgeen esthetisch aansluit bij de verdere vormgeving van de woning.

Volumewerking

De woning wordt gevormd door een compact wit volume voorzien van enkele uitsnijdingen, geplaatst bovenop een volledige onderkeldering.

Gevels

De voorgevel wordt gekenmerkt door de grote raampartij van de wachtruimte van de praktijk. Deze gevelopening zorgt voor een contact tussen woning en straat. Omdat de voorgevel een zuidelijke oriëntatie heeft wordt er op de nachthal tevens een grote raampartij voorzien langswaar het daglicht de woonkamer bereikt. Deze raampartij springt echter een flink stuk naar achteren, om inkijk te vermijden. De voordeur van de privévertrekken bevindt zich aan de rechterzijde van de woning. De verbinding tussen de toegang tot de praktijk en de toegang tot de privé wordt ingevuld met donkergrijze gevelbeplating. Aangezien de achtergevel zich richt op de achterliggende tuin, is het gelijkvloers hiervan voorzien van een gevelbrede raampartij. Op de eerste verdieping kijken de drie kinderkamers via een bandraam uit op de tuin. De gevels zijn zodanig vormgegeven dat elke gevel verschillend is, doch het geheel coherent blijft.