Volumewerking

De woning wordt gevormd door een compact volume voorzien van een uitbereiding in de vorm van een carport. De woning is niet onderkelderd. De nulpas van de woning is niet aansluitend met de nulpas van de buurwoning. Deze ligt 2.09 m lager t.o.v. het straatniveau en zal overbrugd worden via een helling in de voortuin. Op deze manier dient het gelijkvloers van de woning niet te worden ingegraven en nauwelijks te worden verheven t.o.v. het bestaande maaiveld.

Gevels

De woning wordt voorzien van sobere gevelmaterialen rode baksteen en hout. De voorgevel wordt gekenmerd door een sobere indeling van de ramen en gevelvlakken. Aangezien het zuiden links vanvoor staat, is er in de linkerzijgevel een grote raampartij voorzien. De vlakken van het smalle raam dat licht geeft in de vide en bureau bestaat uit een sandwichpaneel uit aluminium.

De achtergevel is ook voorzien van een groot raampartij dat toegang bied naar de tuin. De ouderslaapkamer, badkamer en kinderkamer geven uitzicht via smalle bandramen op de tuin. De rechterzijgevel wordt dan weer gekenmerkt door een sobere raamindeling. Via de berging is er een deur die toegang bied naar buiten via de carport. Het dubbel opengaand raam biedt toegang tot het plat dak. De gevels worden gekenmerkt door de carport in hout, die aansluit op het hoofdvolume. De woning wordt voorzien van een plat dak met een hoogte van 6.20m t.o.v. de nulpas van de woning.