Dit project omvat de de totaalrenovatie van een halfopen bebouwing gelegen te Lovenjoel

Volumewerking

Vermits de woning verouderd is en aangepast moet worden aan de hedendaags isolatie-, gebruik- en comforteisen ondergaat de woning zowel qua volumewerking, indeling als gevelzichten een grondige transformatie. Er werd getracht om het karakter van het bestaande hoofdvolume te recupereren door middel van materiaalgebruik en vormgeving.

De renovatie wordt daarbij geenszins verborgen: de klassieke zadeldakvorm (haaks met de buur) blijft behouden. Door de kroonlijsthoogte van de linkerzijgevel licht omhoog te brengen en het klassieke zadeldak te roteren in het vlak van de voorgevel, wordt een hoofdvolume gecreŽerd met twee volwaardige bouwlagen en een bruikbare zolderruimte. Om de woning zo compact mogelijk te houden zorgt een asymmetrisch dak enerzijds voor een ruimere bruikbare zolderverdieping en anderzijds een respectabele aansluithoogte met de buurwoningen. De nieuwe uitbreiding op het gelijkvloers voorziet een open leefruimte met keuken aan de achterzijde van de woning; met veel invallend zonlicht en zichten op de tuin.